Geschreven door Joke

Brochure

Braderie of beurs in het vooruitzicht? Geef uw bezoekers dan uw bedrijfsbrochure mee. In één oogopslag zien ze wat ze winnen met uw product of dienst. Tijd genoeg om een blijvende goede indruk te maken. Plannen om een bedrijfsbrochure te maken? Lees dan eerst onze tips. 

Bedrijfsbrochure als aanvulling op uw website

Is print dood? Helemaal niet. Reclameklassiekers zoals folders, flyers en brochures blijven belangrijk, en vullen uw website en Facebook-pagina perfect aan. Tenslotte zijn niet al uw klanten even digitaal. Ook geeft u uw klant in spe na een verkoopgesprek iets tastbaars in handen.  

Hou uw brochure luchtig

Hoe schrijft u een overtuigende brochuretekst? Een brochure is geen catalogus. Prop ze dus niet vol met gedetailleerde of technische informatie over uw producten en diensten. Hou het simpel, schrijf in heldere taal en laat voldoende witruimte. Knip uw tekst in korte alinea's, zet er een alleszeggende kop boven en gebruik opsommingen.

Bedrijfsbrochure: overtuig met voordelen

Wie staat er centraal in uw bedrijfsbrochure? Niet u, maar uw lezer. Begin uw intro dus niet met: ‘Wij zijn een ervaren bedrijf dat topkwaliteit levert’. Want dan bent u uw lezer gegarandeerd kwijt. Start met een voordeel. Wat heeft uw klant aan uw bedrijf? Zo verleidt u hem om verder te lezen. 

Bedrijfsbrochure: zorg voor een persoonlijk tintje

Vermijd afstandelijke en formele folders, en maak uw merk menselijk. Spreek uw lezer aan als zaakvoerder, en zet er een foto en uw directe contactgegevens bij. Maak duidelijk dat u van de regio bent en uw doelgroep kent. 

Van brochure naar actie

Sluit uw bedrijfsbrochure af met een knal. En vertel uw lezer wat hij moet doen om van alle voordelen te profiteren: mailen, bellen, langskomen, … Of geef hem iets cadeau: een bon voor een gratis consumptie of een korting bij de volgende bestelling. Zo maakt u van een toevallige voorbijganger een potentiële klant. 

Voorbeelden van een brochure: Smart Insulation en Vlabo.

De eerste stap naar uw nieuwe brochure? Zorg voor een tekst die werkt. Vraag uw vrijblijvende offerte aan de copywriters van uwtekst.be