Geschreven door Joke

E-mailing

Wat een e-mailing moet doen? U geven wat u ermee wilt bereiken. Meer directe verkoop, meer offerteaanvragen, meer inschrijvingen, … En dát is nu precies wat wij voor u doen: een e-mailing schrijven waarvan u meteen de vruchten plukt.

Uw onderwerpregel maakt of kraakt uw e-mailing

De eerste horde van een werkende e-mailing: een onderwerpregel schrijven die zo onweerstaanbaar is dat het stemmetje in het hoofd van de ontvanger schreeuwt “Ja, die moet je openen!” Hoe we dat doen? Enkele van onze recepten:

  • Personaliseren op naam
  • Verrassen met iets onverwachts
  • Nieuwsgierigheid bij de lezer opwekken

Overtuig uw lezer om te reageren

Uw volgende horde: uw tekst zo overtuigend schrijven dat de lezer op uw aanbod ingaat. Enkele elementen waarmee we uw boodschap in het hoofd van uw ontvanger nestelen:

  • Een leuke invalshoek om de aandacht te trekken
  • De voordelen van uw aanbod
  • Een scanbare structuur met opsommingslijsten, tussenkoppen en woorden in vet

Laat de call to action van uw e-mailing swingen

Stopt uw e-mailing bij uw aanbod? Nee. Laatste horde: uw ontvanger moet nog 1 keer klikken. Op die link of knop om te mailen, te bestellen of te kopen. Daarin vertellen we hem wat er na zijn muisklik of toets op het scherm gebeurt. Zo weet hij meteen wat er op hem staat te wachten wanneer hij op de achterliggende webpagina komt. Pssst, ook die web- of landingspagina schrijven we voor u.

Tip: gebruik géén template voor uw e-mailing

Waarmee u gegarandeerd opvalt bij uw lezers? Met een gewone e-mailing. Zoals de mail die u naar uw familie, vrienden of collega’s stuurt. Waarom? We worden elke dag gebombardeerd met mails die met gemak de prijs voor beste lay-out zouden wegkapen. Maar waarin vaak te weinig plaats is voor wat er écht toe doet: inhoud. Stuur uw e-mailing dus als tekst. Het is veel persoonlijker.

Voorbeelden van e-mailings? We schreven er al voor Wolters Kluwer, OZ, Jobat en andere bedrijven.

Een e-mailing versturen die werkt? Vraag Joke, Tom of Koen om een vrijblijvende offerte.