Geschreven door Joke

Interview

Zoekt u een sterk verhaal voor uw magazine, website of blog? Doe eens een interview. Dan krijgt u in één klap nieuwe inzichten en een persoonlijk verhaal. Kortom: boeiende content die in de smaak valt bij uw lezers. Bovendien stuurt u op een subtiele manier uw boodschap de wereld in.

Interview: zo hoort uw lezer het eens van een ander

Waarom een interview? Uw lezer krijgt uw boodschap mee uit de mond van iemand anders. Een deskundige vertelt over de trends in uw domein en het belang van uw innovatie. Uw klant getuigt hoe vlot uw service verliep. Een partnerbedrijf kondigt jullie nieuwe samenwerkingsplannen aan – en zegt wat de klant erbij wint. 

De vragen maken het interview

Om alles uit het interview te halen wat erin zit, bereidt u zich beter grondig voor. Bepaal eerst het doel. Waar leidt het gesprek naartoe en wat verwacht u van uw lezer na het interview? Doe research over het topic én over de geïnterviewde. Stel open interviewvragen, kom origineel uit de hoek en blijf als interviewer neutraal. 

Interview: maak het persoonlijk

De mooiste verhalen zitten meestal in de staart. Wanneer er een stilte valt tussen twee vragen of na afloop van het interview. Juist die herkenbare verhalen en sappige anekdotes maken het interview af. Gebruik ze om uw tekst kracht bij te zetten.

Interview: hit op sociale media

Interviews zijn gemaakt om te delen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Omdat uw lezers zich in de standpunten herkennen of de stellingen net willen weerleggen. Zo verspreidt uw interview zich als een lopend vuurtje. U bevestigt zich als expert binnen uw domein én u komt in het vizier van een nieuw publiek. 

Interview: van research tot afgewerkte tekst

Geen tijd om het interview zelf te schrijven? De tekstschrijvers van uwtekst.be doen dat voor u. Geef Joke en Tom de naam van de contactpersoon, het tekstdoel en de gewenste lengte, en zij komen uit de startblokken. Zij verzamelen achtergrondinformatie en stellen de vragen op. Ze regelen zelf een afspraak voor een interview op locatie of via telefoon. En ze kneden de tekst tot een verhaal dat leest als een trein. 

Voorbeelden interview: uwtekst.be leverde al interviews voor The Oval Office, D-Dream en Deschacht.