Geschreven door Joke

Magazine

Waarom het loont om een eigen magazine, vakblad of tijdschrift te maken? Omdat uw boodschap dan smelt op de tong van uw lezers. Want met boeiende verhalen, tips en interviews is een magazine veel prettiger om te lezen dan een droge catalogus. Plannen om een magazine te maken, op papier of online? Vraag uwtekst.be voor de redactionele begeleiding, interviews en teksten.

Magazine laten maken: verleiden met lifestyle

Hoe leest ú een magazine? De kans is groot dat u eerst door het magazine bladert, de koppen leest en de foto’s scant. Tot uw oog blijft hangen op iets boeiends. U leest de kadertjes met snelle tips en weetjes, hebt alle opvallende quotes gezien en springt dan kriskras verder van het ene blokje tekst naar het andere. Het gaat vanzelf, zonder dat u er moeite voor moet doen. En dat is de kracht van een magazine: door uw boodschap in een lifestyle-jas te steken, krijgen uw lezers haar op een aantrekkelijke manier mee.

Magazine laten maken: verhalen blijven langer hangen 

Hoe zorgt zo’n magazine dan voor meer clicks, verkoop of bezoeken? Doorddat u veel langer in de hoofden van uw lezer blijft. Dat komt ten eerste omdat hij u op een veel persoonlijkere en informelere manier leert kennen. People buy people. Als hij vertrouwen in u heeft, is de stap naar uw zaak veel sneller gezet. Ten tweede onthoudt uw lezer uw producten en diensten beter omdat u ze introduceert op een beschrijvende manier, verpakt in tips, getuigenissen en interviews. 

Win tijd en laat uw magazine over aan uwtekst.be

Een magazine maken doet u niet van de ene dag op de andere. U moet de inhoud bepalen, mensen interviewen en teksten schrijven. U moet een grafisch vormgever vinden, fotoshoots inplannen en prijzen voor druk opvragen. En dat allemaal tegen een moordende deadline. Uwtekst.be helpt u daarbij. 

Als copywriters staan we in de eerste plaats paraat voor de inhoud van uw magazine. We gaan op zoek naar interessante verhalen. En schrijven straffe koppen die de aandacht lezer vasthouden, teksten die naar meer smaken en kadertjes, onderschriften en quotes die zeker worden gezien. We schrijven voor u enkele artikels of uw hele magazine, en doen research of een interview als dat nodig is. Maar zoekt u daarnaast nog een grafisch vormgever of een fotograaf? Dan regelen we die ook voor u. 

Giet uw commerciële boodschappen in een lifestylemagazine en uw lezers zullen smullen. Maak een afspraak met de copywriters van uwtekst.be via info@uwtekst.be. 

Voorbeelden van magazines: 

Ook schrijven we mee aan M@gMetal en Be Motion van het ABVV, in opdracht van The Oval Office.