Geschreven door Joke

Webtekst

Uw website zorgt ervoor dat u de klok rond en vanaf elke locatie bereikbaar bent. Maar is uw bedrijf gemakkelijk te vinden op Google? En overtuigen uw onlineteksten de lezer? Vóór u begint te schrijven, lees eerst onze tips voor sterkere websiteteksten. 

Webteksten schrijven: verwen uw lezer

Surfers hebben weinig geduld. Als ze online informatie zoeken, willen ze het meteen – hier, nu en hapklaar. Ook scannen ze zonder aandachtig te lezen. Schrijft u voor het web? Maak het uw websitebezoekers dan heel gemakkelijk. Zet de belangrijkste informatie bovenaan, trek de aandacht met logische titels en hak uw tekst in korte alinea's.

SEO-webteksten schrijven: word gevonden op Google

Wat doen SEO-teksten? Ze laten uw website hoger scoren in de zoekresultaten. Schrijf daarom teksten met strategische zoekwoorden, gebruik informatieve tussentitels en publiceer regelmatig nieuwe content, zoals een blog, case of testimonial. 

Webteksten schrijven: zet uw troeven op elke webpagina in de kijker

De meeste bezoekers komen via Google op uw website. En belanden dus op een lukrake webpagina. Maak daarom op élke landingspagina duidelijk wat u doet en waarom u verschilt van uw concurrenten. Zo weet uw lezer meteen of hij bij u aan het juiste adres is. 

Webteksten schrijven: tips voor een krachtige call to action 

Uw websiteteksten hebben één doel: uw lezer aanzetten tot actie. Zoals een offerte aanvragen, inschrijven op uw nieuwsbrief of deelnemen aan een wedstrijd. Geef uw lezer daarom een duwtje in de rug met een call to action. Gebruik de gebiedende wijs, maak het dringend en geef iets in ruil. 

Webteksten schrijven: description tags doen klikken

Een description tag is een stukje html-code dat surfers zien bij hun zoekresultaten. Vertel in het het korte tekstje – ongeveer 155 tekens – wat de lezer aan u heeft en verleid hem tot een klik naar uw website. Maak een description tag voor elke webpagina en maak ook de bijbehorende title tag uniek.

Laat uw webteksten schrijven

Geen tijd om uw hoofd te breken over uw websiteteksten, description tags en call to actions? Laat de content van uw website over aan de copywriters van uwtekst.be. Ze schrijven teksten voor uw landingspagina’s, houden uw lezers nieuwsgierig met blogberichten en zorgen voor testimonials. Vraag vrijblijvend uw offerte. 

Voorbeelden van websiteteksten: Nobel Flooring, Vandermeeren Interieur en immomakelaar EST8