Eindredactie op wetenschapsbrochures van de Vlaamse overheid

Picture of Joke Hofmans

Joke Hofmans

Copywriter voor Antwerpen bij uwtekst.be

Eindredactie, wat is dat?

Onze eindredacteurs checken teksten op taal. Ze:

  • kijken alles na op spelling, grammatica en uniformiteit;
  • controleren minutieus namen en webadressen;
  • redigeren de teksten volgens de afspraken in uw stijlgids.

 

Eindredactie Engels en Nederlands

In opdracht van communicatiebureau The Oval Office deden we eindredactie Engels en Nederlands op de brochure ‘Onderzoeksinfrastructuur in Vlaanderen en de deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren 2020′. De wetenschappers leverden de teksten aan. The Oval Office goot alles in een overzichtelijke en sprekende lay-out. En de eindredacteurs van uwtekst.be zorgden voor de taalkundige puntjes op de i.

Tekstcorrectie voor 1 professioneel geheel

Wetenschappers zijn het toch gewoon om te schrijven, hoor ik u denken. Vast en zeker. Maar laat eens 40 mensen een tekst aanleveren tegen een strakke deadline en in een taal die niet hun moedertaal is. Dan krijg je 40 totaal verschillende teksten en veel kans op fouten. Onze eindredacteurs pasten dezelfde taalregels voor al die teksten toe. Resultaat van de tekstcorrectie: een professioneel en samenhangend document zonder taalfouten.

Freelance tekstcorrector

Dus u kunt gewoon teksten laten nakijken, zonder dat we eraan schrijven of herschrijven? Ja, uwtekst.be is uw freelance tekstcorrector. Bezorg ons uw teksten en eventuele schrijf- of taalafspraken binnen uw organisatie. En wij zorgen ervoor dat die 100% correct zijn. Goed om te weten: ook de teksten van onze copywriters passeren altijd via gespecialiseerde eindredacteurs. Die eindredactie zit mee in de prijs. Dan zijn we zeker dat de tekst correct en klaar is voor publicatie of druk.

Check de publicatie ‘Onderzoeksinfrastructuur in Vlaanderen en de deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren 2020’ in het Nederlands en het Engels.

Wat is het tarief voor eindredactie? Stuur ons een mailtje met meer informatie en ontvang meteen uw offerte voor eindredactie.

Eindredactie
Nieuwe website, brochure of catalogus? Laat uw teksten altijd nakijken op spelling, grammatica, uniformiteit, correctheid en eigen taalafspraken.

Eindredactie brochure overheid

Delen mag

Op zoek naar een goede copywriter?