Podcast voor interne communicatie voor Lantis

Picture of Joke Hofmans

Joke Hofmans

Copywriter voor Antwerpen bij uwtekst.be

Hoe zorgt u ervoor dat interne communicatieboodschappen blijven hangen? Bouwheer Lantis gooide het over een originele boeg en koos voor een reeks podcasts. Uwtekst.be schreef het scenario en de teksten, regelde de interviews en voice-over, en kroop voor hen in de geluidsstudio. Communicatieadviseur van Lantis Anke D’Halleweyn: “De podcasts smaken naar meer.”

Podcasts zetten de Lantisbib in de kijker

Bouwheer Lantis realiseert complexe mobiliteitsprojecten in en rond Antwerpen, zoals de Oosterweelverbinding, park-and-rides en een fietsnetwerk. Om die grote infrastructuurwerken professioneel te managen, bouwt de organisatie aan de Lantisbib: een verzameling van gestandaardiseerde procedures voor elke mogelijke situatie. Zo gaat iedereen van my way naar de Lantis-way en bouwen ze een gigantische hoeveelheid gedeelde knowhow op. Maar hoe triggeren ze hun medewerkers op een aantrekkelijke manier om met die bib te werken? Het antwoord: door een podcast te laten maken.

Podcasts met een knipoog

Lantis wilde in de podcasts graag wat humor en een verwijzing naar enkele procedures. Meer had uwtekst.be niet nodig om 5 podcasts uit te werken van 4 à 5 minuten met telkens een gastrol voor een Lantiscollega.

Anke D’Halleweyn: “Ik heb het nog niet vaak meegemaakt dat een copywriter met zo weinig woorden helemaal mee was en echt de juiste toon wist te vinden. De teksten kwamen heel snel na de briefing. Ze waren vlot geschreven. En er zat de nodige humor in.”

Van concept over scenario tot afgewerkt resultaat

Als u een podcast wilt laten maken, wat doet uwtekst.be dan voor u? In het kort: alles eigenlijk.

  • Het concept bedenken voor uw podcast
  • Afspraken inplannen en interviews afnemen
  • Het scenario en de voice-overteksten uitschrijven
  • De geluidsstudio met een stemacteur naar keuze boeken
  • De opnames, montage en afwerking volgen bij de geluidstechnicus

Anke D’Halleweyn: “We kregen van uwtekst.be een all-inondersteuning voor de podcasts: teksten schrijven, stemacteurs aanbrengen, stemmen opnemen, studiowerk begeleiden, … Voor ons was het een experiment, maar het smaakt zeker naar meer.”

 

Wat is een podcast?

Een podcast is een audio-opname waarnaar u overal en altijd kunt luisteren via een website, podcastapp of een platform zoals Spotify en iTunes. Er zijn podcasts in alle vormen, zoals interviews, luisterverhalen en hoorspelen.

Waarom een podcast laten maken voor uw interne communicatie?

Met een podcast verpakt u boodschappen op een aantrekkelijke, toegankelijke en vernieuwende manier. Uw collega’s kunnen ernaar luisteren vanachter hun computer, onderweg of in hun luie zetel.

Hoe begint u aan een podcast?

Met uwtekst.be is dat heel makkelijk. Uw doel en doelgroep moeten duidelijk zijn. En de rest laat u over aan de copywriters van uwtekst.be. We zorgen voor het concept, het scenario, de geluidsstudio, de stemacteurs, opnames, montage en afwerking.

Check ook de podcasts die we voor ABVV-Metaal maakten.

Vraag een offerte voor uw podcast.

Delen mag

Op zoek naar een goede copywriter?