Verleid de surfer met een slimme description tag

Picture of Joke Hofmans

Joke Hofmans

Copywriter voor Antwerpen bij uwtekst.be
Wilt u meer bezoekers op uw website? Schrijf dan een gevatte description tag. Dat is het stukje tekst dat de surfer ziet bij zijn zoekresultaten. Wilt u een description tag die scoort in de zoekresultaten en lezers doet klikken? Volg dan onze tips.

Vertel in uw description tag wat u doet

De description tag is gratis reclame op Google. Gebruik het korte tekstje om uw lezer te informeren én om hem aan te zetten tot een klik naar uw website. Omschrijf to the point welke producten of diensten u biedt. Vermijd daarbij cryptische omschrijvingen en clichés.

Overtuig uw lezer

Vertel in uw description tag niet alleen wat u doet. Zeg ook wat uw lezer daaraan heeft. Spreek hem rechtstreeks aan – “Zoekt u een nieuw fototoestel?” En schrijf in voordelen – “Isoleer uw dak en bespaar op uw energiefactuur”.

Sluit af met een overtuigende call to action

U vertelde uw lezer al wat u doet en wat hij daaraan heeft. Geef hem een laatste duwtje in de rug met een sterke call to action: aantrekkelijk, glashelder én concreet. “Bel ons op voor advies en verkoop uw woning tegen de beste prijs.” Zo verleidt u hem tot een klik naar uw website – missie geslaagd!

Hou uw description tag kort

Beperk uw description tag tot ongeveer 155 tekens, inclusief spaties. Anders breken zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo uw tekst af. Wat rest, zijn een halve zin en drie nietszeggende puntjes.

Schrijf een description tag voor elke webpagina

Maak description tags uniek en relevant voor elke pagina. Focus per beschrijving op een of enkele zoekwoorden. Ze verleiden surfers om vanaf Google naar uw website te klikken. Hebben uw pagina’s geen description tag? Dan kiest Google zélf een stukje tekst. En dat pakt niet altijd goed uit:

Title tag tot 55 tekens

Boven een description tag hoort een alleszeggende title tag. Ook hier: geef elke pagina een aparte titel. Hou het kort – ongeveer 55 tekens – en vermeld het belangrijkste zoekwoord – ‘startpagina’ is géén goede keuze. Vermeld in de titel ook de naam van uw organisatie of bedrijf.

Hulp nodig? Copywriters Joke en Tom schrijven voor u description tags en title tags die sterk scoren in Google en van surfers uw klanten maken. Klik!

Delen mag